Begeleid wonen bij Darna Care

Darna Care is een zorgorganisatie welke ook zelfstandig begeleid wonen in Apeldoorn biedt. Bij zelfstandig begeleid wonen wordt vanuit Darna Care een kamer aangeboden en kunnen jongeren met begeleiding zelfstandig leren wonen. Hiervoor heeft Darna Care 2 woonlocaties met een ieder 5 kamers. Hierbij worden de badkamer en keuken en woonkamer gedeeld.

Wat is begeleid wonen?

Heb jij behoefte aan hulp naar zelfstandigheid? Wil je hulp bij wonen, maar is beschermd wonen voor jou niet nodig? Dan is begeleid wonen een optie. Begeleid wonen kan in de vorm van tijdelijk verblijf of bijvoorbeeld woontraining. Je krijgt dan begeleiding op afspraak. Het wonen en de begeleiding zijn van elkaar gescheiden. Je woont in een eigen kamer op een woonlocatie met 5 kamers gewoon in de wijk.

Voor wie is begeleid wonen?

Darna Care biedt begeleid wonen aan vanaf 18 jaar. Het is voor mensen die hulp kunnen gebruiken bij zelfstandig wonen.

Wat is de begeleiding?

Tijdens het begeleid wonen krijg je een nader te bepalen aantal uur per week persoonlijke begeleiding of coaching. Er wordt gekeken naar hoeveel uur per week passend is. Er wordt samen gewerkt volgens een begeleidingsplan. Hierin staan doelen en acties die jij wilt bereiken. Ook heb je wekelijkse voortgangsgesprekken met je begeleider. In de begeleiding wordt samengewerkt met jouw eigen netwerk; bijvoorbeeld familie of vrienden. Verder zorgen we ervoor dat jij een sterker sociaal netwerk krijgt.

In deze setting (de woonlocatie) pakken we de problematieken intensief aan van de jongeren om te komen tot een stabiele situatie waarbij gewerkt wordt op alle leefgebieden. De jongeren betalen voor de kamer zelf de huur. De setting is in deze ook bedoeld voor jongeren om uiteindelijk door te stromen naar zelfstandig wonen. In de overgang blijft de ambulante begeleiding geboden worden als nodig.
Tijdens het begeleid wonen op onze woonlocatie krijg je altijd budgetbeheer en budgetcoaching als onderdeel van je begeleiding. Voor jongeren die begeleid wonen is een het hebben van werk, een dagbesteding of een studie verplicht.

Hoe lang kan je begeleid wonen?

Gemiddeld wonen mensen maximaal 2 jaar in een begeleide woonvorm van Darna Care waarna je stabiel bent zowel in inkomen, participatie, ordentelijk huishouden en omgangsvormen met medebewoners.

Wat wil jij bereiken?

Met begeleid wonen bereik jij meer stabiliteit op het gebied van wonen, werken en leren. Je kunt makkelijker zelf problemen oplossen. Ook krijg je meer te zeggen over je eigen leven, je eigen gedrag en gevoel van veiligheid. Daardoor zal je nog meer ontwikkelen naar zelfstandigheid.

Contact Darna Care

Er zijn op dit moment geen wachttijden bij Darna Care. Binnen één week kan er al een kennismakingsgesprek plaatsvinden met een van onze hulpverleners.

Wil je contact met ons opnemen of meer weten over de aanmelding? Je kunt ons bereiken via telefoonnummer 085 - 06 07 242 of info@darnacare.nl. Onze medewerkers zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur.

Wil je teruggebeld worden door een van onze medewerkers? Vul dan het contactformulier hieronder in.

085 - 06 07 242

Vlijtseweg 17-2, 7317AC, Apeldoorn

info@darnacare.nl