Behandeling bij Darna Care

Loop je tegen bepaalde zaken in je leven aan die je niet zelf op de rit krijgt? Je bent bijvoorbeeld soms angstig, somber, verdrietig of boos? Door middel van therapie kun je samen met ons aan de slag om jouw probleem aan te pakken.

Door de therapie bij Darna Care kun je onderzoeken waar jouw ongemakken vandaan komen en hoe jij en jouw gezin met die ongemakken om kunnen gaan. Je leert jezelf beter kennen en hoe je jouw gedrag kunt veranderen. Je kunt dit op verschillende manieren doen bij Darna Care. Bijvoorbeeld door psychologisch onderzoek naar jouw probleem (diagnostiek). Je kunt ook kiezen voor een therapievorm waarbij je door gesprekken erachter komt wat er bij jou speelt. Op dit moment bieden we slechts therapieën aan voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. We zullen ons aanbod op termijn uitbreiden.

Behandelingen binnen Darna Care

De onderstaande therapievormen worden aangeboden.

Gesprekstherapie

Onze algemene behandelvorm is gesprekstherapie. Bij gesprekstherapie ga je met je therapeut opzoek naar de oorzaken en oplossingen voor jouw problemen. Doormiddel van gesprekken waarin verschillende methodes gebruikt worden, verwoord je je emoties, maak je analyses en kom je samen met jouw therapeut tot inzichten. In deze vorm van therapie kun je goed je gevoel kwijt. De therapeut neemt een luisterende en empathische houding aan en ondersteunt jou als client in jouw proces.

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

CGT is de meest gangbare vorm van psychotherapie en wordt toegepast voor verschillende soorten klachten die met gedachten, emoties en gedrag te maken hebben. Vaak wordt het gebruikt bij angst-en stemmingsklachten. Met CGT ga je dieper in op jouw manier van denken, emoties en gedrag. Je daagt gedachten uit en experimenteert met nieuw en passender gedrag. Doordat je anders leert kijken naar bepaalde zaken, ga je je positiever voelen en lukt het je weer beter om de dingen te doen die je graag wil doen.

Trauma Therapie

Heb je last van ingrijpende of negatieve ervaringen die jou achter hebben gelaten met psychische klachten zoals angst en depressiviteit?  Wanneer deze klachten heel lang aanhouden, nauwelijks verbeteren en het functioneren belemmeren, kan er spraken zijn van een trauma. Er zijn verschillende soorten vormen traumatherapie mogelijk. Binnen Darna Care bieden wij CGT (zie hierboven) en EMDR aan.

EMDR kan ingezet worden wanneer je steeds terugkerende, sterke emotionele reacties hebt als gevolg van ingrijpende of schokkende gebeurtenissen (zoals een ongeluk, geweld, pesten of seksueel misbruik). Tijdens de therapie praat en denk je weer aan de ingrijpende gebeurtenis, waarbij je tegelijkertijd een lichtje met je ogen volgt die heen en weer gaat. Hierdoor wordt de heftigheid van de nare emoties die je erbij ervaart minder en kan het ook gebeuren dat je anders erover gaat nadenken.

Opvoedondersteuning

Het zijn van een ouder en het opvoeden van kinderen komt vaak met veel uitdagingen. Met opvoedondersteuning leer je hoe je als ouder met deze uitdagingen om kunt gaan. De therapeut biedt handvatten en inzichten om jouw vaardigheden als ouder te verbeteren en een positief en ondersteunend opvoedklimaat te creëren voor jouw kinderen. Uiteindelijk is het doel om toe te werken naar een goede opvoeding waarin jouw kinderen een optimale ontwikkeling krijgen voor hun toekomst.

Hoe kan een aanmelding gedaan worden?

Een aanmelding kan gedaan worden door het aanmeldformulier in te vullen. Dit kan een jongere zelf doen of kunnen ouders doen (eventueel met hulp van de verwijzer). Er wordt contact opgenomen om een intakegesprek in te plannen, waarbij gezamenlijk wordt bekeken of Darna Care de hulp kan bieden die nodig is voor het verhelpen van de problemen.

Hoe zorg ik dat de zorg wordt vergoed?

De zorg kan vergoed worden middels een verwijsbrief van de huisarts. Hiervoor moet allereerst een afspraak worden gepland met de huisarts. Als een hulpverlener van het CJG al betrokken is, dan is dit niet nodig en kan het CJG de vergoeding zonder verwijsbrief regelen.

Heb je een indicatie/verwijzingsbrief?

Huidige woonsituatie:

Contact Darna Care

Er zijn op dit moment geen wachttijden bij Darna Care. Binnen één week kan er al een kennismakingsgesprek plaatsvinden met een van onze hulpverleners.

Wil je contact met ons opnemen of meer weten over de aanmelding? Je kunt ons bereiken via telefoonnummer 085 - 06 07 242 of info@darnacare.nl. Onze medewerkers zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur.

Wil je teruggebeld worden door een van onze medewerkers? Vul dan het contactformulier hieronder in.

085 - 06 07 242

Vlijtseweg 17-2, 7317AC, Apeldoorn

info@darnacare.nl